Известие

Collapse
No announcement yet.

146 боксер-много загрява,помогнете

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• 146 боксер-много загрява,помогнете

Температурата на двигателя постоянно се променя,ходи нагоре надолу не е постоянна дори и на дълаг път,като почне от 80 стига до 96-7 градуса термостата отваря и и сваля пак на 80,но този процес се повтаря постоянно през 1-2 минути и като се повтори това 7-8 пъти започва да не може да охлади до 80 а само до 90,92,95градуса и идва един момент в който нищо не може да я охлади, вентилаторните перки не помагат също,е само като е на място не и дават да загрява.Аз си мисля че не е от термостата защото тои много хубаво си отваря на 96 градуса,вазможно ли е да е от водната помпа,да не и стига дебита на водата?
    Моля ви даите ми съвет от какво може да загрява така,не мога да я карам спокоино очите ми постоянно са на датчика за температурата защото ме е страх да не я опека отново а тя предния пат именнозаради този проблем прегря.МОЛЯ ПОМОГНЕТЕ!
    Alfa Romeo 146 1.6boxer 103hp метанов инжекцион
    Alfa Romeo 156 1.8 t.spark 144hp B.R.S gas
    Оpel Corsa 1.4 90hp 2008-служебната

До 8месец от както я купих на дълаг път поддаржаше 83градуса а в града 100-103градуса.След това нещо и стана и полудя тази температура-няма далго няма градско постоянно загрява и прегря.

Comment

Щом си сигурен че не е от термостата,или ти прави възд.възглавница някъде(вероятно по радиатора),или помпата ти е заминала...няма какво друго да е.На бензин прави ли ти го,да не са ти сгафили нещо по ECU-то с този метан?Успех,и добре дошъл в клуба на разглабянето,ще свикнеш..
      GTV с ново сърце и валчета .....много/100км.

Comment

И на бензин и на метан е едно и също,сигурен съм че не е от метана.

Comment

водна помпа

Comment

водна помпа .. в този студ да загрява толкова не е нормално .. нали се сещаш лятото някак си е по нормално, поради темп. на околната среда сега и да не я смениш, като се постопли ще се наложи.
            Alfa 159 1.9 16V JTDm Lusso (150)08'; EX Alfa 145 1.6 TS

Comment

да,да,сменяй помпата и си ок.,а м-у другото боксерите не правят въздушни тапи
              145 1,7 16v turbo http://www.youtube.com/watch?v=QP5CtDmTIpc

Comment

а м-у другото боксерите не правят въздушни тапи Sad

стига бре - дали ?
                alfa romeo 146 boxer 1.7.16V head unit :Nakamichi cd 500;amplifier front & sub : DLS A4; DLS A5;Front :iridium 1i;3;Gothia 6;sub:Iridium 12 i

Comment

а,тига де,твоят с какво се различава,ай да лепим бас на по бира

Comment

Водната помпа! Почни от там!
                    sigpic33201
                    930 Quattroporte

Comment

Първоначално публикувано от drigata
                      а,тига де,твоят с какво се различава,ай да лепим бас на по бира
                      готово става - аз предполагам в края на месеца ще съм в София и ще пиеме
                      alfa romeo 146 boxer 1.7.16V head unit :Nakamichi cd 500;amplifier front & sub : DLS A4; DLS A5;Front :iridium 1i;3;Gothia 6;sub:Iridium 12 i

Comment

ДА,ДАААААА,ще чакам с нетърпение,а нали ми имаш телефона???????

Comment

100% водна помпа. залагам си главата. Превъртяла турбинка. Мамицата и, колко мъки имах и аз.абсолютно същите симптоми 1 към 1, колега. и какво ли не смених и колко пари-термостати, датчици. Помпата сега ти дава нялягане, ама е недостатъчно и залъгва некомпетентните майстори, както беше при мен. Бях полудял и то в най-големите студове. Сменя помпата и не се колебай.
                          1.6 boxer 103 hp/96 godina

Comment

Working...
                          X